Дубові бочки як правило використовують для зберігання, а також витримки вин і квасу, а також самогону, коньяку та безлічі інших алкогольних, безалкогольних напоїв. Дані місткості затребувані з причини того, що вони надають тільки позитивний вплив на людський організм в цілому, а також надають приємний смак і запах виготовляються в них напоїв.
Унаслідок взаємодії напою та дубової бочки, відбувається повне збагачення напою необхідним йому киснем - вино стає набагато більш насиченим, з м'яким приємним присмаком. З давніх часів було з'ясовано, що дуб витягає з самогону шкідливі для людського організму альдегіди, а також сивушні масла, тим самим повністю виключаючи шкідливий вплив алкоголю, до того ж зводиться практично немає важке похмілля.
Багато людей стикаються з питанням: «Де купити високоякісно виконану дубову бочку?» - відповідь очевидна – наш інтернет магазин – це найкраще місце для здійснення покупки. Ми пропонуємо вашій увазі великий асортимент товарів найбільш високого рівня якості за доступною вартості. Купити дубову бочку ви можете як оптом так і в роздріб.
В дубових бочках можна приготувати безліч першокласних за смаковими критеріям і навіть цілющих напоїв.
Одним з найбільш актуальних напоїв, що виготовляються в дубовій бочці є «Російський квас».
Для приготування «Російського квасу» знадобиться: 1киллограмм житнього, а також 300 грамів ячмінного солоду, 1 кілограм патоки, 40 грам м'яти, 600 грамів борошна, 130 грам сухарів і 80 грам черствого хліба.
Для того, щоб приготувати квас необхідно замісити тісто з борошна, з додаванням солоду і 4-х літрів гарячої кип'яченої води, накрити ємність, в якій розташоване тісто рушником, після чого дати настоятися один-два години. Потім перекладаємо, акуратним чином перекласти масу у вогнетривку посудину, щільно накрити кришкою, поставити в духовку для отримання ефекту упарювання.
Отриману консистенцію ретельно перемішайте, додайте в неї окріп і залиште нудитися на 24 години. Після чого викладіть масу в ємність, залийте 16 літрів гарячої води і насипте підготовлені сухарі, а також хліб. Все ретельно перемішуємо і залишаємо на 10 годин. Коли утворилися сусло почне бродити, злийте його в дубову бочку, додавши ще 15 літрів гарячої води, настій з м'яти залиште на добу для повного зброджування. Після чого перенесіть бочонок в прохолодне приміщення. Ретельно закупорьте бочонок з допомогою спеціальної дерев'яної втулки. І вже три - чотири дні російський квас готовий до вживання! У тому випадку, якщо ви бажаєте, щоб напій зберігся максимальний термін часу зберігайте його в дубовій бочці.
Додайте в дубову бочку 4 літри самогону виготовленого з винограду 40-50%. Після чого покладіть 10 чайних ложок кори дуба, 10 столових міцного чорного чаю, 30 ложок темного тростинного цукру, а також 30 штук гвоздики. Потім додайте трохи ванільного цукру, після чого ретельно перемішайте консистенцію, відстоювати напій необхідно протягом одного місяця у прохолодному приміщенні.
Дубова бочка протягом даного місяця додасть напою приємний запах, колір, а головне наповнить корисними для людського організму речовинами.
Для приготування абсенту необхідно дотримуватися рецептури, а головне запастися терпінням. Для того, щоб приготувати літр абсента знадобиться 60 грам фенхелю, 60 грам анісу, 35 грам верхівок полину і 0,95 літра 85% спирту. Замочіть всі перераховані вище трави в спирті, після чого дайте відстоятися сім днів. Потім додайте ще 0.45 літра кип'яченої води, тільки після цього переганяємо суміш у спеціальній ректифікаційної колоні. Завдяки цьому кроку ви отримаєте найбільш важливий компонент абсенту, який носить назву - ефірна олія. Отриману консистенцію помістіть в дубову бочку, додавши 10 літрів води, залиште настоятися один місяць.
Текіла – це вкрай міцний спиртний напій, який з мексиканської традиції проводиться з очищеного, після чого забродженого соку агави. Для приготування даного напою необхідно зрізати з листя агави, після чого отримати всю серцевину з стебла. Після чого отриманий продукт подрібніть і спрессуйте. Додавши до отриманого соку цукор, залиште бродити дубовій бочці в теплому приміщенні 4 дні. Потім додайте 5 грам меліси, 10 гілочок ісопу, і 10 гр полину. Додайте ключовою водою до 75%. Для повної готовності текілі необхідно відстоять мінімум один місяць в дубовій бочці.
Для отримання віскі необхідно проростити пшеницю, а також ячмінь і кукурудзу. При уважному пророщуванні крохмаль, який полягає в зернах перетворюється в цукор. Саме і є головним інгредієнтом для створення основної смакової палітри напою.
Варіть солод протягом трьох годин регулярно помішуючи, після чого розбавте з холодною водою в абсолютно рівній пропорції. Додайте у консистенцію спиртові дріжджі з розрахунку 100 грам до 70 літрів. І залиште бродити 2-3 доби. Після цього піддайте брагу, а також подвійного перегону. Тільки після цього напій необхідно залити в дубовий бочонок і дати відстоятися не менше трьох місяців.
Кальвадос - це напій, основою якого є яблучна сидру. Для його приготування необхідно вичавити сусло з яблук, після чого залишити бродити на один місяць. В процесі бродіння виходить сидр, міцність якого складає 4-6%. Для того, щоб отримати 40% кальвадос необхідно піддати сидр подвійної дистиляції. Після чого надіслати витримуватися в дубових бочках.
Ка ведете в дубових бочках можна приготувати безліч смачних напоїв, не пропустіть і ви своєю можливості, придбайте дані судини і починайте свої експерименти.