Продавець ecostore.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
605 відгуків
www.ecostore.com.ua
Контакти
ecostore.com.uaМаксим Демчук
Житомир, Україна
+380 (63) 268-71-33
Life
+380 (63) 579-53-56
Life
+380 (96) 436-29-21
Kyivstar
maksym_demchuk+380632687133+380632687133+380632687133
Мапа

Правила запуску, експлуатації та зберігання бочок

Правила запуску, експлуатації та зберігання бочок

 

Дубова бочка від компанії Dema — це твір мистецтва, покликане дарувати неймовірно смачні солоні, в'ялені, квашені і мочені продукти, а також високоякісне спиртне. Ми вкладаємо всю душу в своє дітище, розробляємо дерев'яні жбани різних форм, розмірів і стилів, з різним ступенем випалу. Вся наша продукція зроблена в кращих традиціях бондарного ремесла, відрізняється тривалим терміном служби і доступною ціною. За 5 останніх років продано понад 1 000 бочок і цебер!

Щоб наші діжечки «не старіли» і десятки років радували вас соковитими делікатесами з деревним душком, потрібно вміти ними користуватися. А для цього досить знати, як правильно підготувати бочку для соління, витримки вина, коньяку або самогону. Також слід дотримуватися простих правил експлуатації і зберігання анкерок.

 

 

Як підготувати барилку до використання?

  1. Помістіть діжку в спеціальний піддон або контейнер зі стоком для води.

  2. Зніміть пробку. Щоб вона не заклинивала надалі, вимочити у воді кілька годин.

  3. Наповніть бочонок очищеної колодязною водою. Кришку не мочіть, так як вона може обезобразиться.

  4. Періодично підливайте водний розчин, незважаючи на витікання рідини. Якщо текти не зупиняється на протязі 10 днів, злийте воду і переверніть догори дном. Дайте ємності просохнути пару діб, а потім продовжуйте вимочування (5-7 днів).

  5. Міняйте воду 1 раз на добу — це дозволить знизити дубильность. Пам'ятайте: при надлишку дубильних компонентів спотворюється смак і аромат витриманого в дубовій бочці вина або солоного продукту.

  6. Після вимочування промийте відро з содою. Влийте в ємність окріп у пропорції 2 г на літр води. Зцідіть концентрат, промийте анкерку чистої питної та холодною водою. Обробіть посудину пором по можливості.

Отже, на першому етапі нічого складного — головне добре вимочити жбан і прибрати зайві таніни (щоб смак заготовок не був занадто терпким, гострим і в'язким).

 

 

Дубова бочка: експлуатація в домашніх умовах

  1. Бак встановлюють в сухому, затемненому, охолодженому місці (винний льох, підвал). Оптимальний температурний режим — 5-16 градусів, вологість — 75-85%.

  2. Діжка з дуба має стояти на решітці, інакше повітря не надійде до денця.

  3. Якщо ви користуєтеся вощеного барилкой, то при контакті з водою на поверхні можуть утворюватися світлі плями. Це не шлюб. Вся справа у воску, який просочується в деревину і не змивається. Сліди вощіння можна нейтралізувати в лічені хвилини — поліруванням або прогріванням.

  4. При повторному запуску вимочка не потрібно. Достатньо промити ємність, залити її водою і обшпарити кип'ятком (якщо тільки це не вощений бочка).

 

Дерев'яна діжка: зберігання на різних етапах

Тут потрібно розглянути два аспекти — зберігання анкерки з заготівлею і без (після витримки, дозрівання вина або закваски).

Якщо чани повні солінь, квашень і мочений, то їх зберігають у прохолодному приміщенні (комора, сіни), де температура не опускається нижче нуля. В залежності від вмісту (пиво, вино, віскі, кальвадос, текіла, квашена капуста, солоні огірки, в'ялена риба, копчене м'ясо тощо) до бочках з дуба пред'являються різні вимоги до умов зберігання. Наприклад, кубельчики, заповнені томатами в солоному розчині, спочатку повинні зберігатися при температурі 18-20 градусів, а далі тара поміщається в підвал і настоюється протягом місяця. А ось для дерев'яних діжок з вином найкращим притулком стануть добре вентильовані енотеки, де температура повітря не перевищує 10-14°С.

Окремо слід виділити і майстерність витримки вина. Так, червоні вина «живуть» у винарні 20-35 років, міцні і десертні напої краще дегустувати у віці 25-45 років. Всі ці роки потрібно контролювати вологість повітря, наявність сторонніх запахів, освітленість.

Якщо мова йде про зберігання дерев'яних бочок вже без заготовки, то виконайте ряд нескладних дій:

  1. Продезінфікуйте засолочную посуд сіркою.

  2. Поставте судзины у добре вентильований сухе місце. Бажано з прохолодою!

  3. Зніміть пробку, відкрийте кран або кришку. Накрийте все накидкою з натуральної тканини.

Алгоритм підготовки бочки з дерева, особливості експлуатації і способи зберігання тари — прості і зрозумілі. Всі ці важливі правила допомагають винокурам і пивоварам, шеф-кухарів і кулінарів правильно організувати процес консервації та виноробства.

 

 

Барилки Dema — ваш правильний вибір!

Користуватися нашими анкерками завжди зручно і легко — як вдома, так і в приватних закладах. Вони виконані з цінного ядрової деревини, яка наповнює продукти і напої приємним ароматом і смаком. За бажанням клієнта колотий дуб піддається вощеного, випалу, атмосферного сушіння.

З нами вигідно співпрацювати!

• Швидкі терміни виготовлення бочок

• Знижки постійним клієнтам та оптовикам

• Індивідуальні замовлення
• Декоративна різьба під замовлення

• Можливість оплати після доставки

• Доставка по всій Україні

• Грамотні консультації, допомога у виборі

• Колосальний асортимент продукції бондарних

Телефонуйте нам, і ми розповімо, як правильно використовувати дубову бочку! Так, і обов'язково підберемо для вас чудову діжку!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner