Відкрити власну броварню, виноробню або віскокурню в наш час — простіше простого. Достатньо купити дубову бочку під хмільні напої! Використовуючи давні традиції предків, ми можемо своїми руками створювати вино, пиво і текілу — на радість гостям і близьким людям. Міцні алкогольні коктейлі з ароматами ванілі, кави, кокоса, гвоздики і диму нікого не залишать байдужими!
Виноробство — справжнє мистецтво. Для приготування божественного нектару, витриманого в дерев'яній діжці, вам знадобляться дари природи — ягоди і плоди. Експериментуйте зі смаком, панове!
Вишневе вино
Традиційний рецепт у виноградарстві.
Інгредієнти: 3 кг цукру, 10 літрів вишні, 10 літрів води.
Підготовчі роботи:
Вийміть кісточки з ягід, розімніть вишні, залийте дистильованою водою, відіжміть.
Злийте отриману екстракцію в діжку з дуба об'ємом до 20 літрів.
Через 2-3 дні в барилке почнуться бродильні процеси. Бродіння алкоголю триватиме приблизно 30 днів. Бажано щоб це відбувалося в темному місці і в теплі.
Коли суспензія перестане пузиритися, продегустуйте напій. Якщо він кисло-солодкий — все готово!
Вам потрібно наполягати домашнє винце до зими? Додайте в нього 500 мл горілки або 40% спирту і перемістити у підвал. Фортеця спиртного збільшиться, але зате воно не буде киснути.
Виноградне вино
Для приготування 6 літрів домашнього виноградного вина достатньо 10 кілограмів винограду і 3 кілограм цукру.
Покроковий рецепт вина
Тисніть виноград до появи соку. Беріть приклад з Адріано Челентано з фільму «Приборкання норовливого» — він майстер виноробства!
Чан з мезгою накрийте тканиною і поставте в темне тепле приміщення на 3-4 дні.
Періодично перемішуйте заготовку — вона з кожним днем буде ставати світліше.
Відфільтруйте сік, якщо чуєте шипіння і кислий запах. Для цього відсортуйте і відіжміть шкірку. Пропустіть суміш через марлю.
Заповніть дубові діжки об'ємом 10 л. Тримайте посудину у винному погребі.
Процес приготування текіли
Маючи під рукою дерев'яні жбани, ви зможете приготувати приголомшливий напій. І нічим не гірше, ніж у мексиканців. Дерзайте!
Головні складові: листя блакитної агави, цукор, прянощі та дубова бочка 20 л, підготовлена для витримки.
Листя агави подрібнюємо, пресуємо до утворення сокообразной м'якоті. Додаємо цукор, спиртові дріжджі і залишаємо заготівлю бродити. Через 4 дні отримуємо брагу 6-9%. Переганяємо рідина в самогон 50-55%, потім розводимо його до 40%.
Наступний важливий етап — ароматизація продукту. Беремо 5 грам меліси, 10 квіток ісопу, 10 грам полину і 0,4 літра перегону. Нагріваємо суміш на паровій бані до температури 50 градусів. Остуджуємо і розбавляємо водою до 75%. На виході виходить приблизно 1 літр чистого абсенту.
Завершальна стадія — настоювання в ушатах протягом 1 місяця.
Після витримки текіла готова до вживання: її ніжний смак, оксамитовий аромат і грайливий тон відкриє перед вами новий, незвіданий світ хмільних напоїв!
Завдяки витримуванню в дубових діжках пиво набуває благородний смаковий «букет», деревний аромат і бурштиново-темний колір, а також насичується корисними мікроелементами. Таніни, що містяться в деревині дуба, надають пиву делікатну терпкість смаку і збагачують напій чуттєвими ванільно-мигдальними і шоколадно-кавовими нотками.
Термін витримки залежить від бажаної міцності спиртного: один градус прирівнюється до одного місяця визрівання. Іншими словами, пиво має настоюватися приблизно півроку.
Класика пивоваріння
Ідеальна сировина для пива — ячмінний солод, розмелений і залитий гарячою водою. Такий розчин називається «солодким суслом». Його піддають фільтрації, 2-годинному кип'ятіння (з хмелем), бродінню і охолодженню. Забродившее пиво (так зване «зелене) витримують у дерев'яних них протягом 20-90 днів залежно від рецептури. Після дозрівання пиво надходить на розлив.
Яким має бути домашнє пиво?
• Якісне світле пиво має янтарний відблиск без сірих тонів, стійкий хмільний смак і ніжний аромат солоду.
• В темному пиві домінує ще й смак солоду, а також відчутна гірчинка.
• Оптимальна висота пінки — 3 див.
• Стійкість піни — 3-4 хвилини.
Навіть якщо ви початківець пивовар, ви з легкістю зможете освоїти технологію пивоваріння. Природно, про дерев'яній діжі не забуваємо — саме вона і є секрет успіху!
Компания Dema предлагает вашему вниманию традиционные жбаны для хранения алкоголя и засолки объемом от 5 до 200 литров. Виски, текила, коньяк, кальвадос, пиво, вино, бурбон (виски) — в дубовых бочках можно приготовить любой хмельный напиток! А еще у нас есть бондарная продукция от народных умельцев: запарники, кашпо, бутафория, купели, ведра, ушаты, кружки! Звоните уже сегодня — наши менеджеры подскажут вам, какая бочка для вина лучше, а также поделятся новыми рецептами приготовления спиртного в чане из дерева. Все товары — с гарантией сроком 3 года. Для постоянных клиентов — скидки!