Продавець ecostore.com.ua розвиває свій бізнес на Prom.ua 11 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Bigl.ua — приведет к покупке
Кошик
624 відгуків
www.ecostore.com.ua
Контакти
ecostore.com.uaМаксим Демчук
Житомир, Україна
+380 (63) 268-71-33
Life
+380 (63) 579-53-56
Life
+380 (96) 436-29-21
Kyivstar
maksym_demchuk+380632687133+380632687133+380632687133
Мапа

Соління в дубових діжках: записуємо рецепти

Соління в дубових діжках: записуємо рецепти

Хрусткі, ароматні, соковиті смакоту з дубової бочки — не просто ласощі, а справжнє джерело вітамінів і мікроелементів. Соління особливо корисні взимку, коли в організмі відчувається занепад сил. А значить, саме час зайнятися домашніми заготовками!

 

 

 

 

 

 

Кілька слів про дерев'яному жбане

• На відміну від винної діжки, засолочний закупорюється кришкою і встановлюється вертикально.

• В ємності можна солити помідори і огірки, замочувати яблука і груші, квасити капусту, коптити м'ясо і рибу, маринувати гриби, консервувати кизил, смородину і агрус. Свіжі соління з анкерки підходять для приготування широкого спектру страв європейської і навіть японської кухні!

• При заквасці застосовують спеціальний гніт (важкий предмет або камінь), а також дерев'яний круг.

 

 

Готуємо смаколики будинку: ТОП-5 рецептів ідеальної засолювання

 

Квашена капуста (ситний і корисний гарнір)

  1. Нашатковану капусту змішуємо з сіллю, морквою та іншими спеціями.

Пропорції. На 100 кг капусти йде: 3-4 кг моркви; 5-6 кг яблук сорту «Антонівка» (цілі чи подрібнені), або 10 кг гарбуза (шматочками); 18-20 р кмину; 10 г лаврушки; 8 г запашного перчика; 2,5 кг солі.

  1. Дно барилки обсягом 30-50 літрів устеляємо житнім борошном. Наступний шар робимо з капустяного листя.

  2. Набиваємо дошник заготівлею, аж до виділення соку. Зверху вкриваємо капустою. Прянощі зав'язуємо в невеликі вузлики і рівномірно розподіляємо в ємності.

  3. Укладаємо на поверхню дерев'яний круг, а на нього — обважнювач.

Сприятливий температурний режим для квашення — 18-20 градусів. Коли капуста стає світло-жовтого, можна випробувати діжу. Освіжаюча, з кисличкою та без гіркоти? Делікатес можна їсти!

 

Солоні огірочки (ідеальне рішення для закуски)

Інгредієнти

На 100 кг огірків знадобиться: 3 кг кропу; 0,5 кг хрону (свіже листя); 0,3 кг часничку; 50 г сухого стручкового перцю; 0,3 кг естрагону; 0,5 кг листя вишні.

• Розсіл

Готуємо концентрат за день до засолювання. На 100 кг огірків потрібно 20 л маринаду. Якщо огірочки маленькі чи середні, на 10 л води вистачить 700 г солі, якщо більше — 800 р.

Класичний рецепт

  1. Для солінь відбираємо дрібні свіжі огірки. Є з грядки? Відмінно!

  2. Відсортовані овочі вимочуємо протягом 6 годин.

  3. Натираємо стінки дзбана часником і сіллю — це 100% засіб проти цвілі.

  4. На дно дубової бочки викладаємо помите листя дуба, смородини або вишні. Зверху посипаємо укропно-часниковою сумішшю, естрагоном, хріном.

  5. Щільно втискиваем в тару огірки. Не забуваємо кожен ряд насичувати приправами і листям хрону.

  1. Закриваємо бочонок. Виливаємо розсіл і закорковуємо пробкою.

Перші 2-3 дні огірки потрібно солити при температурі 15-18 градусів. Потім рекомендовано перенести цебер в підвал. 30-40 днів заготівля бродить. По закінченню цього терміну ласощі можна дегустувати: якщо воно має солонувато-кислий смак, зелено-оливковий колір, щільну і хрустку м'якоть, то швидше накривайте на стіл!

 

 

Мочені яблука (десерт родом з дитинства)

Успішне мочіння плодів починається з їх правильного сортування. Отже, відбираємо свіжі фрукти сорту «Антонівка», «Осіннє смугасте», «Аніс». Впали з дерева не годяться.

Паралельно починаємо готувати дерев'яну бочку для соління. Нехай це буде невеликий кубельчик на 3-5 л — за розмірами те, що потрібно. Днище кадочки покриваємо вишнево-смородинової листям.

Коли яблука утрамбовано в посуд, заливаємо їх солодом або суслом. 30-40 днів наполягаємо заготівлю, періодично доливаємо маринад. Оптимальний температурний діапазон для зберігання — від 0°С до 12°С.

Приготування сусла (на 1 кг фруктів): житнє борошно обшпарити, посолити, перемішати. Потім суміш відстояти і процідити. На 10 л води беремо 2 столові ложки солі і 200 г борошна.

Рецепт солодкого заливального розчину (на 1 кг яблук): на 10 л води потрібно 600 г меду або 400 г цукру + 3 столові ложки солі. Отриманий розсіл кип'ятити і відразу охолодити.

Готове ласощі сподобається і дорослим, і дітям!

 

Засолена червона або біла риба (делікатес на всі випадки життя)

Вимиту, випатрану і висушену рибу (скумбрію, ставриду, хамсу) просолити і скласти в чистий жбан. Весь вміст засипати сіллю (175-200 г на 1 кг риби). В якості спецій підійде лаврушка, чорний і запашний перець, кмин, смородиновий лист.

Тривалість засолу становить 12-15 діб (у погребі з льодом).

Купити дубову бочку для солінь, квашень і мочений ви можете на сайті компанії Dema. Ми є виробниками бондарних продукції, в тому числі анкерок для вина та інших алкогольних напоїв, запарников, черпаків, відер, віників. Наші майстри слідують стародавнім бондарским традицій, які передаються з покоління в покоління. Будемо раді співпрацювати з виноробами, пивоварами, власниками ресторанів, кухарями і просто любителями домашньої консервації. Надаємо гарантію 36 місяців.

Приємного апетиту, друзі!

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner